Chris Maurer isimli bir mimar, inşaat endüstrisinin ayak izini hafifletmeye yardımcı olmak amacıyla NASA, MIT ve Akron Üniversitesi ile ortaklaşa çalışarak Biocycler adını verdiği eski binaları tam anlamıyla geri dönüştüren bir mobil makine tasarlıyor. Biocycler adı verilen makine, inşaat atıklarını yeni yapılar inşa etmek için kullanılabilecek dayanıklı tuğlalara dönüştürmek üzere tutkal yerine, canlı organizmaları kullanacak. Biyolojik üretim sürecinde kalsit üreten mikroorganizmalar ve mantarlar bağlayıcı malzeme olarak kullanılacak.
İnşaat malzemelerini geri dönüştürebilmeyi hedefleyen Redhouse Stüdyo isimli mimarlık şirketi, projeyi finanse etmek için Kickstarter kampanyası yürütüyor. Bu proje ile doğal felaketler veya kentsel dönüşüm nedeni ile yıkılan binalardan çıkan milyonlarca ton yıkım atığı geri dönüştürülüp yeniden kullanıma girecek.
Kaynakların kullanımını azaltan, atıkları sınırlayan ve yeşil teknolojiyi teşvik eden yeni inşaat yöntemleri geliştirme konusunda kararlı olan şirket, biyolojik olarak geri dönüştürülmüş inşaat malzemelerinin, mülteci konutları ve felaketlerden korunma barınakları için kullanılabileceğini belirtiyor.
Üretimden çıkan ürünlerin çevreye zararlı olabilecek etkileri için muadilleri ile birlikte bir dizi testten geçeceğini belirten Maurer, bu çok fonksiyonlu malzemelerin yalıtkan ve ateşe dayanıklı olduğunu belirtirken, ürünlerin gelecekte çerçeveleme, yalıtım ve yangın levhalarının yerini alabileceğini vurguluyor.