Gece Çalışan Güneş Enerjisi Reaktörü

Uluslararası güneş enerjisi araştırmaları kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda güneş enerjisi yakıtı üreten, karbon emisyonu yapmayan ve termal enerjiyi depolayan bir temiz enerji ürünü reaktör üretildi. Üretilen reaktörün adı CONTISOL ve adını Consentrated Solar Power’dan yani yoğunlaştırılmış güneş enerjisi sisteminden alıyor.

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi tarafından yapılan bir ileri çalışmada ise geliştirilen reaktör ile yeni bir sistem bir araya getirilerek 24 saat süresince karbon emisyonu olmadan ısı sağlayabilen yeni bir güneş reaktörü kurdular ve testlerini gerçekleştirdiler. 
Sera gazı olarak da bildiğimiz ve iklim hasarına neden olan karbon içeren bileşenlerin doğaya verilmesi sonucu oluşan hasarı hafifletmek için sürekli yapılan çalışmalar sonucunda doğaya karbon salımı yapmayan ve temiz enerji olarak anılan güneş enerjisi reaktörü sayesinde % 100 temiz enerjinin gelecek adımları atılmış oldu.

Bu sayede geceleri de kullanılabilecek olan reaktör yani CONTISOL sayesinde 24 saat kullanım yapılabilecek ve doğaya herhangi bir hasar vermeden temiz enerji üretilebilecek. Uluslararası güneş enerjisi araştırmaları kapsamında üretilen reaktörün ön denemeleri yapılırken bir yandan da güneş ışınlarını bir alıcıya konsantre etmek yolu ile ısıtılmış çeşitli reaktör çeşitleri de denenmeye başladı. Bu şekilde uzmanlar 1500 dereceye kadar ısıtılabilen ortamlarda termokimyasal reaksiyonlar için çalışabilecekler ve geliştirilen reaktörün enerjisinin rüzgar enerjisinden daha verimli bir kaynak olduğu öngörülüyor.