LED Teknolojisi Daha Fazla Elektrik Tüketiyor

 LED’ler her bir lümen üretimi için çok daha az enerji kullanır. LED ışıklandırma, floresanla karşılaştırıldığında ortalama yüzde 40 daha az güç kullanır ve aynı miktarda ışık üretmek için yüzde 80 daha düşük akkorluktadır. IHS Markit Araştırma Şirketinin verilerine göre, LED’ler sayesinde 2017 yılında karbondioksit (CO2) emisyonunda 570 milyon ton azaltım sağlandı. Bu miktar, kömürle çalışan 162 kömür santralinin kapatılmasına eşdeğerdir.

Bu hesaplama, bütün LED şirketlerinin pazar payının izlenerek, satılan her LED’in daha eski, daha az verimli bir ışığın yerine geçtiği varsayımı ile yapıldı. IHS Markit’in aydınlatma ve LED grubu analisti Jamie Fox, LED’lerin verimliliği onların çevre dostu olmasının temel nedenidir “diyor. Fox ayrıca, “Bu nedenle, LED kullanılarak hem daha verimli sonuçlar alınır hem de tüketim azaltılmış olur. LED bileşen şirketleri ve aydınlatma şirketleri endüstrilerini değiştirdiler. İklim değişikliğiyle diğer sektörlerden çok daha etkili bir şekilde savaşıyorlar. Diğer endüstrilerden farklı olarak LED şirketlerinde çalışan işçiler, sattıkları ürünler sayesinde küresel ısınmayı azaltmaya yardımcı olduklarını dürüstçe söyleyebilirler. ” diyor.

LED kullanımı ekolojik ayak izini küçültmek için oldukça iyi bir örnek ancak uzaydan elde edilen görüntüler aksini belirtiyor. Çünkü IHS Markit, şirketlerin verimsiz aydınlatmalarını LED’lerle değiştirdiği varsayımı ile hesaplama yapıyor. Fakat aslında LED’ler sayesinde her zamankinden daha fazla enerji kullandığımız bir çok delil mevcut. Tuvaletlerde klozetlerin üstündeki LED monitörler veya binaların dışındaki süslemeler gibi LED’leri daha önce hiç kullanmadığımız biçimde kullanmanın yaratıcı yollarını bularak tüketimi artırıyoruz. Bunun dışında, LED’ler sadece aydınlatma için kullanılsa bile yapılan yeni bir çalışma uzaydan gelen fotoğrafları kullanarak geçmişe göre her zamankinden daha fazla ışık kullandığımızı kanıtlıyor.

Aydınlatma devrimi'nin  merkezi amacı enerji tüketiminin azalmasıdır. Gece ışıkları için tasarlanmış ilk defa kalibre edilmiş uydu radyometresi, 2012-2016 yılları arasında, Dünya’nın suni olarak aydınlatılmış açık alanının yılda yüzde 2.2 oranında büyüdüğünü ve yıllık yüzde 1.8’lik bir parlaklık artışı olduğunu gösteriyor.